سیاتیک چیست؟
سیاتیک اصطلاحی است که برای توصیف علائم درد ساق پا، که گاهی با سوزن سوزن شدن، بی حسی و یا ضعف همراه است، که از اختلال یا تحریک عصب سیاتیک ناشی می شود، استفاده می شود.
سیاتیک یک تشخیص پزشکی نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری زمینه ای است.
علائم سیاتیک چیست؟
- درد مداوم فقط در یک طرف باسن یا ساق پا (به ندرت در هر دو پا)
- دردی که هنگام نشستن بدتر می شود
- پا درد که اغلب به عنوان سوزش، سوزن سوزن شدن یا سوزش توصیف می شود (در مقابل درد مبهم)
- ضعف، بی حسی، یا مشکل در حرکت ساق پا، پا و/یا انگشتان پا
- درد شدیدی که ممکن است ایستادن یا راه رفتن را دشوار کند
- دردی که به پایین ساق پا و احتمالاً به پا و انگشتان پا می رسد (به ندرت فقط در پا رخ می دهد)
سیاتیک چگونه باعث درد من می شود؟
عصب سیاتیک از ریشه های عصبی L4 تا S3 در قسمت تحتانی کمر سرچشمه می گیرد که با هم ترکیب می شوند و عصب سیاتیک، بزرگترین عصب منفرد بدن را تشکیل می دهند. سیاتیک زمانی رخ می دهد که عصب سیاتیک در منشاء یا نزدیک به آن فشرده شود. فشرده شدن عصب ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فتق دیسک، بیماری دژنراتیو دیسک، اسپوندیلولیستزیس یا تنگی نخاع رخ دهد. علائم سیاتیک ممکن است در نتیجه سفتی عضلانی در ناحیه باسن نیز رخ دهد، وضعیتی که به عنوان سندرم پیریفورمیس شناخته می شود. در حالی که این سیاتیک واقعی نیست، علائم می تواند شبیه سیاتیک واقعی باشد. این لیست جامعی نیست، اما فیزیوتراپیست شما قادر خواهد بود علت علائم شما را تشخیص دهد. محل خاص علائم سیاتیک به محل فشرده شدن عصب بستگی دارد.
دلایل سیاتیک چیست؟
ارزیابی کامل توسط فیزیوتراپیست شما در فیزیوتراپی دیاکو (فیزیوتراپی در دماوند) بهترین راه برای تشخیص علت سیاتیک شما است. متخصصان ما قادر خواهند بود هر گونه تحقیقات اضافی مورد نیاز و برنامه درمانی بهینه را راهنمایی کنند.
فیزیوتراپی سیاتیک
فیزیوتراپیست با توجه به شدت علائم و نوع مشکل هر فرد بهترین اقدام را در رابطه با سیاتیک شما تعیین خواهد کرد. سیر عمل بستگی به تشخیص بالینی شخصی شما و علت واقعی سیاتیک شما دارد. معمولاً درمان سیاتیک شامل حساسیت زدایی عصب و یا ریشه های عصبی از طریق درمان دستی و تقویت ساختارهای حمایتی و در عین حال کشش هر گونه سفت است.
برای کمک به سیاتیک از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟
- از سیگار کشیدن خودداری کنید.
- از نشستن بیش از حد ضروری خودداری کنید.
- از نشستن با حالت خوابیده یا خم شدن برای بلند کردن وسایل با استفاده از بالابر خمیده خودداری کنید.
- مراقبت های فیزیوتراپی را دریافت کنید تا بدن خود را به سطح مطلوب برساند
- به خوبی از بدن خود مراقبت کنید و فیزیوتراپیست شما به نظارت بر وضعیت شما ادامه خواهد داد. هنگامی که سیاتیک شما برطرف شد، میتوانید بدون نگرانی در مورد عودهای بعدی، فعالیتهای کامل خود را از سر بگیرید.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی کمر – سیاتیک چیست؟ – فیزیوتراپی در دماوند – فیزیوتراپی در گیلاوند