آسیب رباط های زانو یکی از آسیب های شایع زانو است که در افراد ورزشکار و پرتحرک شیوع بالاتری دارد.
چهار رباط اصلی وجود دارد که به ثبات زانو کمک می کند. علاوه بر این، رباطهای کوچکتر زیادی وجود دارند که میتوانند پس از آسیب درد ایجاد کنند
رباط ها ساختارهایی هستند که دو استخوان را به هم متصل می کنند. رباط ها در ایجاد ثبات مفصل مهم هستند و در عین حال به مفصل اجازه حرکت می دهند. در مورد زانو، رباط ها به مفصل زانو اجازه خم شدن به جلو و عقب را می دهند اما حرکات بیش از حد را کنترل می کنند.
رباط های جانبی زانو از حرکت بیش از حد پهلو به پهلو جلوگیری می کنند، در حالی که رباط های صلیبی هم در ثبات چرخشی و هم در ثبات رو به جلو و عقب مهم هستند.
شایعترین علائم رگ به رگ شدن و آسیب رباط های زانو ، زانو درد و تورم است. گاهی اوقات این علائم در 48 ساعت اول بدتر می شوند و بسته به شدت آسیب به تدریج از بین می روند.
ارزیابی فردی که زانوی خود آسیب دیده است شامل آزمایش رباط های مختلفی است که ممکن است در نتیجه رگ به رگ شدن زانو آسیب ببینند. مانورهای خاصی در آزمایشها وجود دارد که میتوانند هر یک از این رباطها را جدا کنند تا به جراح ارتوپد یا فیزیوتراپیست شما کمک کنند تا علت دقیق ناراحتی شما را تعیین کند.
اغلب آزمایشهای تخصصی مانند اشعه ایکس و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) در صورت وجود نگرانی از آسیب جدیتر یا اگر تشخیص نامشخص باشد، انجام میشود.
شایع ترین علائم آسیب رباط های زانو
- زانو درد
- تورم زانو
- سفتی مفصل
- ناپایداری زانو
- محدود شدن دامنه حرکات زانو
دلایل و عوامل خطر
آسیب رباط های زانو می تواند به دلیل انواع آسیب ها ایجاد شود. گاهی اوقات آسیب ها در نتیجه فعالیت های ورزشی رخ می دهد. در دو و میدانی، رگ به رگ شدن زانو می تواند هم در نتیجه آسیب های تماسی و هم در اثر حوادث غیر تماسی رخ دهد.
آسیب دیدگی رباط ها اغلب پس از زمین خوردن و سایر آسیب هایی که می تواند در خانه یا محل کار رخ دهد، رخ می دهد. رگ به رگ شدن زانو نیز پس از تصادفات اتومبیل شایع است.
آسیب های مشابه می تواند منجر به سایر مشکلات رایج مفصل زانو از جمله شکستگی و دررفتگی شود. به همین دلیل، برای افرادی که علائم رگ به رگ شدن زانو دارند، مهم است که توسط یک متخصص ارتوپدی مورد ارزیابی قرار گیرند تا مشخص شود که آیا آزمایشات بیشتری لازم است یا خیر.
درمان آسیب رباط های زانو
اغلب آسیب های رباط زانو برای تعیین شدت آسیب درجه بندی می شوند. درجه آسیب به منظور نشان دادن میزان آسیب به رباط است.
درجه I: یک آسیب جزئی که احتمالاً با استراحت و اصلاح فعالیت در طول 1-2 هفته بهبود می یابد.
درجه II: آسیب متوسط همراه با پارگی جزئی رباط که به محدودیت های بیشتری در فعالیت ها نیاز دارد و ممکن است 4 تا 6 هفته برای بهبودی طول بکشد.
درجه III: پارگی کامل یا تقریباً کامل رباط. بسته به رباط آسیب دیده، این ممکن است به توانبخشی طولانی تر یا مداخله جراحی نیاز داشته باشد.
فیزیوتراپی در فرایند درمان و توانبخشی هریک از آسیب های بالا موثر است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی دیاکو در شهرستان دماوند می توانید از آن بهره مند شوید.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی ورزشی – فیزیوتراپی در پردیس – فیزیوتراپی در گیلاوند – فیزیوتراپی در شهرستان دماوند – فیزیوتراپی زانودرد