آرتروز زانو یکی از بیماری های شایع مفصلی است که به دلیل تخریب تدریجی غضروف مفصلی رخ می دهد و منجر به درد ، التهاب و محدودیت حرکتی زانو می شود.

مفاصل هر فردی در طول زندگی خود یک چرخه طبیعی از آسیب و ترمیم را پشت سر می گذارد، اما گاهی اوقات فرآیند بدن برای ترمیم مفاصل می تواند باعث تغییر در شکل یا ساختار آنها شود. هنگامی که این تغییرات در یک یا چند مفاصل شما اتفاق می افتد، به آن آرتروز می گویند.

انتهای استخوان های ما در یک سطح صاف و لغزنده پوشیده شده است که به عنوان غضروف (car-ti-lidge) شناخته می شود. این به استخوان ها اجازه می دهد بدون اصطکاک در برابر یکدیگر حرکت کنند و از مفصل شما در برابر استرس محافظت می کند.

استئوآرتریت باعث نازک شدن غضروف مفصل زانو و زبرتر شدن سطوح مفصل می شود، به این معنی که زانو آنطور که باید حرکت نمی کند و ممکن است احساس درد و سفت شدن داشته باشد.

آرتروز زانو می تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا کند، اما در زنان بالای 50 سال شایع تر است.

صدمات یا سایر مشکلات مفصلی مانند نقرس می تواند افراد را بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز قرار دهد. ژن هایی که از والدین خود به ارث می بریم نیز می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

اضافه وزن نیز با آرتروز مرتبط است، زیرا این امر باعث فشار اضافی بر روی مفاصل تحمل کننده وزن مانند زانو می شود.

اگر آرتروز زانو دارید، احتمالاً احساس خواهید کرد که زانویتان دردناک و گاهی سفت شده است. ممکن است فقط یک زانو را تحت تاثیر قرار دهد، به خصوص اگر در گذشته آسیب دیده باشید، یا ممکن است در هر دو زانو داشته باشید. درد ممکن است در پایان روز یا زمانی که زانوی خود را حرکت می‌دهید بدتر شود و ممکن است هنگام استراحت بهبود یابد. ممکن است صبح ها کمی سفتی داشته باشید، اما این حالت معمولا بیش از نیم ساعت طول نمی کشد.

درد می تواند در اطراف زانو یا فقط در یک مکان خاص مانند جلو و پهلو احساس شود. ممکن است پس از حرکت دادن زانوی خود به روشی خاص، مانند بالا یا پایین رفتن از پله ها، احساس بدتری داشته باشید.

گاهی اوقات افراد دردی دارند که آنها را در شب بیدار می کند. احتمالاً متوجه خواهید شد که درد متفاوت است و روزهای خوب و بدی دارید.

ممکن است متوجه شوید که نمی‌توانید زانوی خود را به راحتی یا در حد معمول حرکت دهید، یا ممکن است در حین حرکت زانوی زانو خراشیده شود.

گاهی اوقات آرتروز زانو می تواند باعث ضعیف شدن عضلات ران شود، بنابراین ممکن است پای شما لاغرتر به نظر برسد. این ضعف می‌تواند باعث ایجاد احساس ناپایداری در مفصل شود و می‌تواند باعث شود که زانو هنگام وزنه زدن از جای خود خارج شود.

اثرات آرتروز می تواند باعث ایجاد احساس افسردگی یا اضطراب در افراد شود و بر روابط و خواب تأثیر بگذارد. اگر چنین مشکلی دارید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید زیرا کارهایی وجود دارد که آنها می توانند برای کمک به شما انجام دهند.

عوارض آرتروز زانو

استئوآرتریت می تواند تنها در طی یک یا دو سال ایجاد شود، اما اغلب این یک روند آهسته در طی سالیان متمادی است که تنها باعث ایجاد تغییرات نسبتاً کوچک فقط در بخشی از زانو می شود.

اما در برخی موارد، غضروف آنقدر نازک می شود که دیگر انتهای استخوان ها را نمی پوشاند. این باعث می شود که آنها به یکدیگر ساییده شوند و در نهایت از بین بروند.

از بین رفتن غضروف، ساییدگی استخوان ها و خارهای استخوانی می تواند شکل مفصل را تغییر دهد. این کار استخوان ها را از موقعیت طبیعی خود خارج می کند و باعث می شود زانوی شما ناپایدار و دردناک شود.

برخی از افراد مبتلا به آرتروز متوجه می شوند که یک توده در پشت زانوی آنها ظاهر می شود. به این کیست بیکر یا کیست پوپلیتئال می گویند.

کیست بیکر تورم پر از مایع در پشت زانو است که زمانی اتفاق می‌افتد که بخشی از پوشش مفصل از طریق یک پارگی کوچک در کپسول مفصلی بیرون بزند. سپس این می تواند باعث گیر افتادن مایع مفصلی در برآمدگی شود.

این می تواند به خودی خود اتفاق بیفتد، اما در زانویی که قبلا تحت تاثیر آرتروز قرار گرفته است، بیشتر است. کیست بیکر همیشه باعث درد نمی شود، اما گاهی اوقات می تواند ترکیده و مایع به داخل ساق پا نشت کند و باعث درد شدید، تورم و قرمزی در ساق پا شود.

استئوآرتریت در زانو ممکن است نحوه راه رفتن یا حمل وزن شما را تغییر دهد و این می تواند باعث ایجاد این بیماری در سایر مفاصل مانند لگن شود.

روش های درمان

هیچ درمان قطعی برای آرتروز زانو وجود ندارد اما برخی از درمان‌های موجود هستند که می‌توانند درد شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

ورزش
برای حفظ سلامت مفاصل باید به طور منظم ورزش کرد. اگر آرتروز زانو دارید، حفظ حرکت بسیار مهم است. سطح تناسب اندام شما هر چه باشد، ورزش به زانو کمک می کند تا بتواند دوباره با فعالیت های عادی روزانه کنار بیاید.

شما باید تعادل مناسبی بین استراحت و ورزش پیدا کنید – اکثر افراد مبتلا به استئوآرتریت متوجه می شوند که فعالیت زیاد باعث افزایش درد آنها می شود در حالی که کم کاری باعث سفت شدن مفاصل آنها می شود. ورزش می تواند ماهیچه های اطراف زانو را تقویت کند، وضعیت بدنی شما را بهبود بخشد و به کاهش وزن کمک کند، همه اینها می تواند علائم و درد آرتروز را کاهش دهد.

مهم است که تمرینات خود را ادامه دهید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید، زیرا توقف یا کاهش مقدار ورزش می تواند باعث عود مجدد علائم شود. یک فیزیوتراپیست می تواند بهترین ورزش ها را به شما توصیه کند، اما باید آنها را در برنامه روزانه خود بگنجانید تا بیشترین سود را از آنها ببرید.

فیزیوتراپیست شما ممکن است ورزش در استخر آب درمانی را توصیه کند. این می تواند به عملکرد بهتر عضلات و مفاصل کمک کند و از آنجایی که آب گرمتر از یک استخر معمولی است، می تواند بسیار تسکین دهنده و آرامش بخش باشد. آب درمانی گاهی اوقات آب درمانی نامیده می شود.

اگر مفاصل شما دردناک هستند، شنا و ورزش در آب می تواند مفید باشد، زیرا آب وزن بدن شما را می گیرد و هر گونه فشار روی زانوهای شما را کاهش می دهد، اما همچنان به شما اجازه می دهد به حرکت ادامه دهید. مهم است که این را با ورزش های تحمل وزن نیز متعادل کنید، مانند پیاده روی، زیرا به قوی نگه داشتن استخوان های شما کمک می کند.

تمریناتی که فیزیوتراپیست برای فرد مبتلا به آرتروز زانو در نظر می گیرد:

تمرینات دامنه حرکتی
اینها برای وضعیت بدنی خوب هستند و به انعطاف پذیری مفاصل شما کمک می کنند. این تمرین‌ها می‌توانند چیزی به سادگی کشش باشند، و مطمئن شوید که مفصل شما در محدوده‌ای از موقعیت‌ها حرکت می‌کند که به راحتی دامنه و انعطاف‌پذیری آن را هر بار کمی بیشتر می‌کند.

تمرینات تقویتی
این نوع تمرین برای بهبود قدرت عضلات کنترل کننده زانو و کمک به ثبات و محافظت از مفصل مهم است. همچنین نشان داده شده است که درد را کاهش می دهد و می تواند مانع از جا افتادن زانوی شما شود و خطر افتادن را کاهش دهد.اگر می توانید سعی کنید حداقل دو روز در هفته ورزش های تقویتی انجام دهید.

ورزش هوازی
ورزش هوازی به هر ورزشی گفته می شود که ضربان نبض شما را افزایش می دهد و باعث تنگی نفس شما می شود. ورزش هوازی منظم می تواند از بسیاری جهات به شما کمک کند. برای سلامت عمومی و رفاه شما مفید است و می تواند با تحریک ترشح هورمون های تسکین دهنده درد به نام اندورفین، درد را کاهش دهد. همچنین می تواند به خواب بهتر شما کمک کند. انواع مختلف ورزش های هوازی شامل دوچرخه سواری، شنا و پیاده روی است. شما باید به اندازه کافی سخت کار کنید تا نفس خود را از دست بدهید اما همچنان بتوانید مکالمه داشته باشید.

سایر راهکارها

کاهش وزن در صورت اضافه وزن می تواند درد و سایر علائم آرتروز زانو را کاهش دهد. نیرویی که هنگام راه رفتن، دویدن یا بالا و پایین رفتن از پله ها از طریق زانوهای شما وارد می شود، می تواند دو یا سه برابر وزن بدن شما باشد، بنابراین کاهش وزن حتی اندکی می تواند تأثیر زیادی بر فشار روی زانوهای شما داشته باشد.

استفاده از زانوبند ، کفی و کفش طبی نیز می تواند در مدیریت علائم آرتروز زانو موثر باشد.

برای تسکین درد و التهاب می توان از داروهای ضددرد و ضدالتهاب بهره برد.

جراحی نیز به عنوان آخرین گزینه و در صورت عدم بهبود شرایط بیمار با روش های غیرجراحی انجام می گیرد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی آرتروز – درمان آرتروز – فیزیوتراپی در دماوند – فیزیوتراپی خوب در پردیس – فیزیوتراپی در گیلاوند – فیزیوتراپی در بومهن – فیزیوتراپی در رودهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست