کیست بیکر و درمان آن

یکی از موضوعات مورد بررسی ما در این محتوا بیماری کیست بیکر می‌باشد. به طور کلی هر نوع بیماری باعث اختلال در عملکرد بدن خواهد شد. در واقع بسته به نوع بیماری، این اختلال و درد متفاوت می‌باشد. این نوع کیست نیز به همین صورت است. این نوع بیماری مانند تمامی بیماری‌های دیگر دارای علائم و عوارض متفاوت می‌باشد. در ادامه و در بخش‌های بعدی با ما همراه باشید تا در ابتدا به معرفی این نوع کیست بپردازیم. سپس با تمامی علائم، عوارض و روش‌های درمان کیست بیکر نیز بیشتر آشنا شویم.

کیست بیکر چه نوع بیماری است و چه دلایلی برای ایجاد شدن این نوع کیست در بدن وجود دارد؟

کیست بیکر در واقع نوعی بیماری مربوط به زانو می‌باشد. این نوع کیست را با نام‌های دیگری مانند سینوویال و پوپلیتئال می‌شناسند. به طور کلی این کیست و یا توده در پشت مفصل زانو ایجاد می‌شود و دارای کیسه‌های پر از مایع است. این کیسه‌ها و یا برآمدگی‌ها، متورم می‌باشند. به طور معمول این نوع کیست اندازه کوچکی دارد. ولی در مواقعی که بیماری پیشرفت کرده است، اندازه آن بسیار بزرگ می‌شود. در واقع زمانی که زانو به دلایل مختلف آسیب ببیند، این نوع کیست و یا توده ایجاد خواهد شد. این دلایل ممکن است مشکلات زانو، پارگی غضروفی، آرتروز زانو و یا غیره باشد. به طور کلی در زانوها مایعی به نام سینوویال برای حرکت نرم زانوها وجود دارد. البته به آن مایع مفصلی نیز گفته می‌شود. اگر این مایع به مقدار بیشتری تولید شود، تبدیل به کیست خواهد شد.

در حقیقت زمانی که زانو دچار آسیب می‌شود، این عضو شروع به تولید مایع اضافی می‌کند. این مایع اضافی تنها در یک مسیر و در پشت زانو به صورت یک کیست و یا توده جمع شده و کیست بیکر را ایجاد می‌کند. این نوع بیماری در تمامی افراد ممکن است مشاهده شود. ولی با توجه به بالا رفتن سن، درصد ایجاد این بیماری در افراد بیشتر خواهد شد. البته ایجاد شدن این نوع کیست و درد ناشی از آن در افراد مختلف به شکل‌های متفاوت می‌باشد و بستگی به نوع وخامت بیماری و یا پیشرفت آن دارد.

کیست -بیکر

کیست بیکر

 

کیست  پوپلیتئال دارای چه علائم و عوارضی می‌باشد؟

به طور کلی کیست بیکر و یا کیست پوپلیتئال دارای علائم و عوارض گوناگونی می‌باشد. در واقع همان‌طور که در بخش قبلی بیان کردیم، این نوع بیماری در افراد مختلف به شکل‌های گوناگون ظاهر می‌شود. در برخی مواقع این نوع کیست بدون هیچ علائم و یا عوارضی ایجاد خواهد شد. ولی در برخی موارد نیز ممکن است ایجاد این نوع کیست با درد همراه باشد. پس درد جزء علائم این کیست است که می‌تواند کم و یا زیاد باشد. البته میزان این درد در برخی افراد با بزرگ شدن کیست افزایش می‌یابد. یکی دیگر از علائم‌های این نوع کیست قرمزی، کبودی و تورم در ساق پا و پشت زانو می‌باشد.

به طور کلی این تورم در پشت زانو باعث بروز علائم دیگری نیز خواهد شد. در این زمان فرد بیمار در اثر تورم، قادر به حرکت دادن زانوهای خود نمی‌باشد. در واقع زانو سفت و خشک شده و در حرکت کردن محدود می‌شود. به طور کلی کیست بیکر زمانی که درمان نشود، با عوارض متعددی همراه خواهد بود. از جمله این عوارض افزایش درد در ناحیه زانو و ساق پا، افزایش تورم کیست، افزایش ناحیه کبودی، پاره شدن غضروف، آسیب به مفصل و غیره می‌باشد. در بخش بعدی با انواع روش‌های درمان این نوع کیست آشنا خواهیم شد.

درمان - کیست - بیکر

کیست بیکر

 

برای از بین بردن این نوع کیست بیکر و یا درمان آن، چه راه‌ها و روش‌هایی باید انجام شود؟

همان‌طور که در بخش قبلی بیان کردیم کیست بیکر در صورتی که به طور کامل درمان نشود، برای فرد بیمار مشکلاتی را به وجود می‌آورد. در موارد پیشرفت بیماری، ممکن است کیست پاره شود. در این صورت مایع مفصلی درون آن جذب بدن خواهد شد. در این صورت فرد به راحتی نمی‌تواند زانوی خود را حرکت دهد و نیاز به درمان سریع خواهد داشت. در ابتدای کار یک پزشک متخصص ارتوپد با تشخیص درست این بیماری، روش‌های درمانی را برای بیمار بازگو می‌کند. از اولین راه‌های درمان این نوع کیست، حرکت ندادن پا و یا استراحت کردن است. در این مورد بهتر است از هر گونه حرکت اضافی خودداری شود و پا در وضعیت بالا و مرتفع قرار بگیرد. دومین روش، گذاشتن یخ روی ناحیه آسیب دیده است. این کار باعث کاهش التهاب و تسکین درد در مراحل اولیه خواهد شد.

روش دیگر درمان، استفاده از زانو بند طبی جهت کاهش ورم در پشت زانو می‌باشد. در زمان افزایش درد، پزشک با استفاده از داروهای ضد التهابی و تزریق آن‌ها نیز اقدام به درمان این کیست می‌کند. مراجعه به فیزیوتراپی ( فیزیوتراپی در گیلاوند ) و انجام حرکات مخصوص نیز از دیگر روش‌های درمان کیست و کاهش تورم و درد در ناحیه زانو می‌باشد. در برخی موارد انجام طب سوزنی، کمک بسیار فراوانی به بیمار خواهد کرد و روشی مناسب برای تسکین درد است. در برخی مواقع ممکن است بیماری پیشرفت کرده و درد بیمار بسیار شدید شود. در این صورت پزشک با عمل جراحی، کیست را خارج می‌کند.

فیزیوتراپی

 

 

مطالب مرتبط:

درمان خار پاشنه با شاک ویوشین اسپلینتکندرومالاسی کشکک زانوفیزیوتراپی در آبسرد لیزر درمانی گیلاوندمگنت درمانی در دماوندشکستگی استخوان راندرمان دیسک کمرتنگی کانال نخاع

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست