مگنت تراپی
فیزیوتراپی دیاکو ، مرکزی است که دارای دستگاههای متنوع و روشهای گوناگون برای درمان بیماریهای مختلف و همچنین بازیابی توانایی از دست رفته میباشد. یکی از این دستگاهها و روشهای درمانی، مگنت تراپی است. هر یک از روشها و دستگاهها در مراکز فیزیوتراپی، دارای عملکرد خاص و همچنین ویژگیهای برتر میباشند. مگنت تراپی نیز دارای عملکرد بسیار عالی در زمینهی بهبودی، درمان و توانبخشی قسمت آسیب دیدهی بدن است. در ادامه و در بخشهای بعدی، قصد داریم در مورد این دستگاه و روش درمانی، عملکرد آن، کارایی و کاربردهای گوناگون آن و همچنین تاثیرات مثبت آن بر روی برخی بیماریها و درمان هر گونه آسیبهای فیزیکی، توضیحات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
فیزیوتراپی به چند نوع روش مختلف برای درمان و بهبودی بیماریها انجام میشود؟
به طور کلی فیزیوتراپی، یکی از مراکز توانبخشی و درمان برای آسیبهای فیزیکی بدن میباشد. بدن بر اثر هر نوع بیماری و یا هر نوع آسیبی ممکن است بخشی از تواناییهای خود را از دست بدهد. در مراکز فیزیوتراپی با استفاده از روشهای کارآمد، میتوان بخش آسیب دیده و ناتوان را ترمیم و درمان کرد. در واقع فیزیوتراپی، یک روش برای تسکین و بهبودی دردهای شدید و همچنین بازیابی و ترمیم بافت و عضلات آسیب دیده است. در مراکز فیزیوتراپی روشها و دستگاههای متفاوتی برای توانبخشی و درمان وجود دارد. در ابتدا شخص بیمار توسط پزشک متخصص، معاینه میشود. سپس بر اساس نوع بیماری و آسیبی که وارد شده، یکی از روشهای فیزیوتراپی برای بیمار تشخیص داده میشود. در واقع در مراکز فیزیوتراپی و توانبخشی تمامی روشهای بهبودی و درمان، به سه بخش دسته بندی میشوند. در دستهی اول، روش درمانی به صورت تمرینات ورزشی میباشد.
در دستهی دوم روش بهبودی به صورت دستی است. در این حالت، تمامی تکنیکها توسط دست بر روی بیمار انجام میشود. دستهی سوم نیز شامل تمامی دستگاهها میباشد که با استفاده از امواج گوناگون به بازیابی بافت و یا عضلات آسیب دیده میپردازد. تمامی این سه دسته شامل روشهای درای نیدلینگ و یا سوزن خشک، اولتراسوند تراپی، کایروپراکتیک و یا ماساژ، لیزر تراپی، تراکشن و یا کشش، تیپینگ، طب سوزنی، سرما و گرما درمانی، شاک ویو تراپی، الکترو تراپی، تمرینهای ورزشی، اوزون تراپی، تحریکات الکتریکی تنس، کامپرشن تراپی، منوال تراپی، موبیلیزیشن و مگنت تراپی میشود. از بین تمامی این روشهای متفاوت فیزیوتراپی، روشی که قصد داریم در ادامه با عملکرد، ویژگیها و کاربردهای آن به طور کامل آشنا شویم، مگنت تراپی و یا به اصطلاح مگنت درمانی میباشد. مگنت درمانی یک روش درمانی موثر و بسیار ایمن برای اغلب بیماریها میباشد. در ادامه با این روش بیشتر آشنا خواهیم شد.
مگنت تراپی چه نوع دستگاه درمانی محسوب میشود و عملکرد آن چگونه است؟
مگنت تراپی، یکی از روشهای تاثیر گذار در مراکز فیزیوتراپی است. این روش با استفاده از امواج مغناطیسی متفاوت به بهبودی و درمان قسمت آسیب دیده و ناتوان میپردازد. امواجی که از طریق این دستگاه به بدن بیمار وارد میشود، باعث کم شدن درد و در نهایت درمان بیمار خواهد شد. درجهی این امواج بستگی به نوع آسیب دیدگی دارد. بر اساس نوع آسیب در هر فرد، درجهی این امواج متفاوت خواهد بود. داخل بدن انسان سلولهای بسیار زیادی وجود دارند که دارای انرژی مغناطیسی و الکتریکی میباشند. اگر این سلولها، انرژی مورد نظر را از دست بدهند، دچار مشکلات و ناتوانی سلولها و در نهایت درد در آن ناحیه میشوند. در واقع دستگاه مگنت درمانی با استفاده از امواج مغناطیسی و انرژیهایی که به آن قسمت از استخوان، بافت، عضله و یا سلول آسیب دیده وارد میکند، در طی جلسات درمان باعث کم شدن درد در آن قسمت و ترمیم آنها میشود.
به طور کلی انرژی از دست رفته دوباره به بافتها برمیگردد و بدن توانایی خود را بدست میآورد. مگنت تراپی در واقع در 3 حالت متفاوت انجام میشود. در یکی از این حالتها، مگنت روی پوست قرار میگیرد و در تماس مستقیم با آن است که به این حالت، مگنت درمانی استاتیک میگویند. در حالت بعدی مگنت به همراه روش درای نیدلینگ روی بدن بیمار انجام میشود. در این حالت، زمانی که سوزن به صورت عمیق وارد قسمت آسیب دیده میشود، همزمان باید امواج مغناطیسی نیز به قسمت صدمه دیده وارد شود. در حالت سوم جریان و انرژی الکتریکی نیز همزمان با امواج مغناطیسی به بدن وارد شده و باعث بهبود قسمت آسیب دیده خواهد شد. تعداد جلسات مورد نیاز با روش مگنت به طور میانگین بین 10 تا 20 جلسه میباشد. زمان تقریبی هر یک از جلسات نیز بین 20 تا 50 دقیقه است.
مگنت درمانی با امواج مغناطیسی دارای چه مزایا، ویژگی و معایبی میباشد؟
همانطور که در بخش قبلی با عملکرد مگنت درمانی و یا مگنت تراپی آشنا شدیم، اکنون میتوانیم به طور کامل مزایا و معایبی که این روش فیزیوتراپی برای فرد بیمار دارد را نیز بیان کنیم. این روش در واقع فواید و مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از مزایای این روش سرعت بخشیدن به ترمیم و بازیابی بافتها و استخوانهای صدمه دیده میباشد. با استفاده از این روش، سیستم ایمنی بدن بسیار تقویت میشود و همچنین جریان خون در سلولها افزایش مییابد. تاثیر امواج مغناطیسی در این روش بسیار زیاد است. پس از شروع جلسات درمانی، این امواج باعث خواب راحت و با کیفیت در فرد میشود. از مزایای دیگر این روش، رفع التهاب، رفع هر نوع کبودی و کم شدن دردهای شدید است. به طور کلی هر نوع دردی در بدن باعث منقبض شدن و اسپاسم آن ناحیه میشود. این امواج تمامی انقباضات بدن را رفع میکنند و در واقع باعث کم شدن درد میشوند.
از ویژگیهای دیگر مگنت درمانی این است که دورهی نقاهت پس از درمان بیماری، بسیار کم میباشد. این ویژگی سبب میشود بدن پس از دریافت امواج و درمان آنزیمهای غیر فعال، به سرعت به حالت طبیعی خود بازگردد و فرد فعالیتهای روزانهی خود را به راحتی انجام دهد. این امواج باعث میشوند تمامی سموم بدن و مواد غیر ضروری، دفع شده و در عوض مواد مغذی، ضروری و پروتئینها جذب بدن بیمار شود. زمانی که فرد بیمار به هر دلیلی آسیب میبیند و یا تحت جراحی قرار میگیرد، ممکن است مقدار کلاژن در مفصلهای او کم شود. مگنت تراپی روشی است که این مشکل را رفع میکند. به این منظور که مگنت درمانی با استفاده از امواج مغناطیسی باعث افزایش تولید کلاژن در مفصلها میشود. با توجه به فواید بیشماری که این روش دارد، در حال حاضر هیچ گونه عوارضی برای این روش بیان نشده است.
در فیزیوتراپی برای درمان چه نوع بیماریهایی از مگنت تراپی استفاده میکنند؟
مگنت تراپی و یا مگنت درمانی، روشی است که مزیتهای بسیار زیادی دارد و با هر یک از آنها در بخش قبلی آشنا شدیم. با توجه به این مزیتها، این روش کاربردهای فراوانی نیز دارد. مگنت درمانی برای تمامی قسمتهای بدن کاربرد و کارایی دارد. به طور کلی برخی از قسمتهای بدن و آسیبهای مفصلی، بافتی و یا استخوانی که به این نقاط وارد میشود، تنها با روشهای خاصی از فیزیوتراپی درمان میشوند. زانو، کمر، لگن و گردن از جمله قسمتهای بسیار مهم بدن میباشند که در صورت آسیب، روش مگنت تراپی برای آنها بسیار تاثیرگذار است و سرعت درمان و بهبودی را افزایش میدهد. در واقع دستگاه مگنت درمانی، یک دستگاه توانبخشی پیشرفته میباشد که بسیاری از بیماریها را درمان میکند.
پوکی استخوان یکی از بیماریهایی است که با روش مگنت درمان میشود. انواع شکستگیها و آسیبهای مفاصل، آسیبهای شانه، کمر، گردن و زانو نیز با این روش درمان میشوند. مگنت درمانی تنها برای آسیب مفاصل و استخوان کاربرد ندارد. بلکه این روش برای عفونتها، انقباضات و گرفتگیهای عضله، خستگیهای بیش از حد، زخمها، سردردهای شدید، خار پاشنه، تنگی نفس و بالا بودن فشار خون نیز بسیار موثر است. این روش، به راحتی تمامی این بیماریها را درمان میکند و همچنین توانایی فرد را بهبود میبخشد. در واقع مواردی که بیان کردیم، بخشی از تمامی بیماریهایی است که توسط روش مگنت تراپی درمان میشوند. این روش همانطور که گفته شد، کاربردهای بسیار گسترده و متنوعی دارد.
مگنت تراپی در دماوند و گیلاوند
مرکز فیزیوتراپی دیاکو ( فیزیوتراپی در دماوند ) آماده ارائه خدمات مگنت تراپی به بیماران گرامی میباشد .
مطالب مرتبط :
درمان خار پاشنه با شاک ویو – شین اسپلینت – درمان فلج بلز – تنگ کانال نخاعی – بیرون زدگی دیسک کمر – سندروم تونل گویان – درمان تونل کارپال – لیزر تراپی در گیلاوند – کندرومالاسی کشکک زانو – سندروم پیریفورمیس